PVC VÉDŐ- ÉS LEFOLYÓCSŐ

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

A PVC lefolyócsövek az épületeken belüli és földbe fektetett rendszerekhez kialakított termékek, melyek védő és  gravitációs szennyvíz lefolyóvezetékek építésére alkalmazhatók.

A PVC csőben vezetett szennyvíz hőfoka maximum 60°C lehet.

Ilyen körülmények között, állandó üzemeltetés mellett élettartamuk minimum 50 évre tehető.

A PVC lefolyócsövek kivitele lehet tok nélküli (KAGL jelű Ø32, Ø40, Ø50, Ø63 méretben) és tokos (KAEM jelű Ø32, Ø40, Ø50, Ø63, Ø110 méretben). A gyártási hossz 2 m, a csövek színe szürke.

A csövek könnyű, gumigyűrűs tömítéssel gyorsan egymáshoz és a szabványos idomokhoz csatlakoztathatóak.

A PVC védőcsövek Ø63-105-110 mérettartományban készülnek, igény szerint tok nélkül, ragasztott tokos ill. gumigyűrűs (kivéve Ø105) kivitelben. Gyártási hossz 2 fm-6 fm. A cső szine szürke.

 

[pvc-lefolyo-cso.jpg]

 

SZABVÁNY, ENGEDÉLY

MSZ EN 1329 (PVC szennyvízcsövek) szabvány szerint készül

MSZ EN 61386-24 (védőcső rendszerek kábelfektetéshez) szabvány szerint készül 

 

KELLÉKSZAVATOSSÁG

A Texor Kft. az általa gyártott termékekre a 12/1988. (XII.27.) ÉVM-Ipm-MÉM-KVM rendelet szerint előírt alkalmassági időt vállalja a termékszabványok előírásainak figyelembevételével az EU-ban elfogadott és leszabályozott fektetési, tárolási és hegesztési szabályok és előírások betartása esetén.

 

FELHASZNÁLÁSI UTASÍTÁS

A Texor Kft. által gyártott termékek fektetését, üzembe helyezését és működtetését kizárólag arra feljogosított, megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végezheti el, a jogszabályok és rendeletek által előírt tervezési, engedélyezési és műszaki átvételi követelmények teljesülése esetén.