Szennyvíz nyomócső

 

Kedves Vásárlóink!

A KPE szennyvízcsövek PE 100 szilárdságú lineáris PE alapanyagokból készülnek, épületen kívüli, földbe fektetett szennyvízhálózatok kialakítására szolgálnak. 20 °C vízhőmérsékleten a termék nyomásfokozatának megfelelő üzemi nyomáson a csővezeték várható élettartama 50 év.

A csövek Ø110 felett szál (12-15 m) formában készülnek. A KPE nyomócsövek színe fekete, a csövek azonosító szignálása fehér színű.

A szabványos méretarány (SDR) közelítőleg azonos a névleges külső átmérő és a névleges falvastagság hányadosával. A nyomócsövek SDR függvényében az alábbi nyomás fokozatokban készülnek:

PE100 - SDR17 (PN10) SDR11 (PN16) SDR13,6 SDR17 SDR21 SDR26

SDR21 vagy nagyobb SDR fokozat esetén számolni kell a fokozott sérülés, valamint ovalítási problémák felmerülésével tekercskiszerelés esetén.

A csőhálózatok hegesztéssel vagy szabványos kötőidomokkal alakíthatók ki.

Szabvány:

MSZ EN 12201 műanyag csővezetékrendszerek víz szállítására

KELLÉKSZAVATOSSÁG

A Texor Kft. az általa gyártott termékekre a 12/1988. (XII.27.) ÉVM-Ipm-MÉM-KVM rendelet szerint előírt alkalmassági időt vállalja a termékszabványok előírásainak figyelembevételével az EU-ban elfogadott és leszabályozott fektetési, tárolási és hegesztési szabályok és előírások betartása esetén.

Felhasználási utasítás

A Texor Kft. által gyártott termékek fektetését, üzembe helyezését és működtetését kizárólag arra feljogosított, megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végezheti el, a jogszabályok és rendeletek által előírt tervezési, engedélyezési és műszaki átvételi követelmények teljesülése esetén.

A termék gyártmányismertetője itt érhető el.