Közúti szélességjelző oszlop

Az útpadkán elhelyezett két síkfelületű rugalmas közúti szélességjelző oszlop EU tagországokban már elterjedt termék. Az oszlop alapanyaga speciálisan e célra kikísérletezett fokozott rugalmasságú és UV állóságú tört fehér színű PVC.

 

Az alapanyag magas csúsztatóanyag tartalma biztosítja az oszlop felületi simaságát. Az oszlop védősapkával, valamint földrögzítő csődarabbal, igény szerint fényvisszaverő matricával van ellátva.

Ütközéskor az oszlopok elhajlanak és azt követően rövid időn belül visszatérnek eredeti helyzetükbe anélkül, hogy a járművek számára számottevő ellenállást, vagy sérülési kockázatot jelentenének.

Az oszlopok nem válnak el a beépítési helyüktől és 20 °C hőmérsékleten 30 km/h sebességnél (vizsgálati körülmény) nem törnek, nem jelentenek sem a környezetük sem a járművezetőre veszélyforrást. Ettől eltérő időjárási és sebességviszonyok esetén rugalmasságukból adódóan a gépjármű alá gyürődve törnek el, így nem veszélyeztethetik az utastérben lévőket.

A talajtól való elválását földalatti közdarab akadályozza meg.

Szabvány, engedély

MSZF 01/2005 szerint gyártva

a Közlekedéstudományi Intézet 041-20/K szakvéleménye alapján kiadott AKMI 83/2005. számú Alkalmazási Engedélye.

 Az útszél jelölő oszlop gyártása csak meghatározott nagyságrend esetén indítható.

 

KELLÉKSZAVATOSSÁG

A Texor Kft. az általa gyártott termékekre  a 12/1988. (XII.27.) ÉVM-Ipm-MÉM-KVM rendelet szerint előírt alkalmassági időt vállalja a termékszabványok előírásainak figyelembevételével az EU-ban elfogadott és leszabályozott fektetési, tárolási és hegesztési szabályok és előírások betartása esetén.

Felhasználási utasítás 

A Texor Kft. által gyártott termékek fektetését, üzembe helyezését és működtetését kizárólag arra feljogosított, megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végezheti el, a jogszabályok és rendeletek által előírt tervezési, engedélyezési és műszaki átvételi követelmények teljesülése esetén.