Bordázott LPE cső

Az egyrétegű bordázott LPE cső lineáris PE alapanyagokból, speciális utóalakítással készülnek.

Elsősorban mezőgazdaságban (talajvíz, gazdálkodás, melioráció), kommunális szennyvizek szikkasztására, építési munkáknál, földművek víztelenítésére, ipari csővezetékek, kábelek védő, jelzőcsöveiként.

 

A bordázott LPE csövekből kizárólag földárokba fektetett vezetékek alakíthatók ki, vagy föld feletti burkolócsőként használhatóak.

A csövek Ø80, Ø160, perforált és nemperforált kivitelben tekercses kiszerelésben, a Ø300 mm méretben nemperforált kivitelben 7,5 fm szálban készülnek. A LPE dréncsövek színe fekete. Az LPE dréncső, jól vágható, agresszív talajvizekkel szemben ellenálló, mikroorganizmusok nem támadják meg.

Szabvány

VSZ 02-04 szabvány szerint készül

 

 

KELLÉKSZAVATOSSÁG

A Texor Kft. az általa gyártott termékekre  a 12/1988. (XII.27.) ÉVM-Ipm-MÉM-KVM rendelet szerint előírt alkalmassági időt vállalja a termékszabványok előírásainak figyelembevételével az EU-ban elfogadott és leszabályozott fektetési, tárolási és hegesztési szabályok és előírások betartása esetén.

Felhasználási utasítás 

A Texor Kft. által gyártott termékek fektetését, üzembe helyezését és működtetését kizárólag arra feljogosított, megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végezheti el, a jogszabályok és rendeletek által előírt tervezési, engedélyezési és műszaki átvételi követelmények teljesülése esetén.